Plazemski razrez

Plazemski razrez je proces, pri katerem za razrez kovin uporabljamo plazmo. Na trgu je prisoten že več deset let, vendar je komaj v zadnjem času postal dovolj ugoden, da se ga lahko poslužujejo tudi manjši obrtniki. Razrez poteka tako, da skozi šobo na površino, ki jo želimo razrezati, z veliko hitrostjo brizgamo inertni plin. Ob tem na površini nastaja plazma, ki je dovolj vroča, da kovino topi.

Plazemski razrez je primeren za vse vrste materialov, v debelini do 60mm. Plazemski razrez je cenovno ugodnejši kot laserski razrez. Običajno plazemski razrez opravljamo s CNC stroji.
Plazemski razrez se lahko uporablja v primeru razreza različnih materialov. Lahko se uporablja v primeru vseh vrst nerjavnih jekel, barvnih kovin in njihovih zlitin. Pri plazemskem razrezu uporabljamo tudi več različnih vrst plazme. Med najbolj uporabljene spadajo:
• kisikova plazma,
• dušikova plazma,
• argon/vodikova plazma.

 

Kisikova plazma se uporablja za razrez konstrukcijskega in nizko legiranega jekla, v debelini od 8mm do 30mm. Dušikova plazma se uporablja za razrez nerjavnega in legiranega jekla ter barvne kovine, v debelini od 8mm do 40mm. Argon/vodikova plazma se uporablja za razrez nerjavnih jekel in barvnih kovin, vendar do debeline 90mm.

 

CNC razrez pločevine Plazemski razrez pločevine

 

Plazemski razrez pločevine in drugih materialov

 

V podjetju Juhant se ukvarjamo s plazemskim razrezom pločevine in profilov različnih dimenzij, debelin in materialov. Plazemski razrez pločevine je cenovno ugodnejši od laserskega razreza in je izredno natančen. Kakovost plazemskega razreza pločevine je visoka.
Plazemski razrez opravljamo s CNC stroji, ki pripomorejo k natančnosti, saj omogočajo zelo natančno markiranje točk, linij in krivulj. Zmanjšajo tudi deformacijo razrezanega materiala in mu tako podaljšajo življenjsko dobo.
CNC plazemski razrez se uporablja za vse vrste pločevine. Zelo pogosto se uporablja v avtomobilski ali letalski industriji, pa tudi v ključavničarstvu.
V podjetju Juhant vam ponujamo možnost kakovostnega plazemskega razreza pločevine Plazemski razrez opravimo v dogovorjenem času in po ugodni ceni.
Obiščite nas v poslovalnici in se prepričajte o kakovosti izdelkov, ki jih ponujamo. V primeru vprašanj, vam bo ekipa strokovnjakov svetovala in vam tako pomagala do nakupa pravega izdelka za vas in vaše potrebe.